Üzemi étkeztetés

Ebédidő - kényelmesen

Az üzemi (munkahelyi) étkeztetésben a legfontosabb szempontok egyike, hogy a rendelkezésre álló szűk időintervallumban - az étkezési szünetekben - minden dolgozónak lehetősége legyen az egészséges étkezés igénybevételére, és ne sorban állással kelljen választásnál, vagy fizetéskor az időt elpazarolnia. A pénztáraknál ezt legjobban kizárólag készpénzmentes fizetési megoldással teljesíthető. A dolgozó általában a munkahelyre belépéshez használt kártyájával tudja igénybe venni étkezését, azonosítja magát. A kártyára az előkalkuláció után norma keretet állapítanak meg a dolgozók számára. Menüs és A’ la carte-os étkezés is elérhető a megoldással, valamint külön raktárkészlettel rendelkező büfét is tud kezelni QB-Élelmezés programunk. A gyár bármely pontján lévő étkezési ponton, különböző automatáknál tudja készpénzmentesen fogyasztását, akár a különböző támogatási keretekből, befizetésekből finanszírozni.

Rugalmas megoldások

QB-Értékesítés program végzi ekkor a legkritikusabb funkciók kiszolgálását, hátterét különböző moduljaval. A különböző elszámolási, támogatási, paraméterezhető működési módok biztosítják, hogy az eltérő elvárásokkal ügyfeleink megtalálják igényeiknek megfelelő működést! A rugalmassághoz tartozik a különböző rendszerekkel (beléptetés, HR, pénzügy, automaták, bankterminál stb.) kialakított zárt adatcsere biztosítása. Szintén elengedhetetlen a készpénzmentes fizetési lehetőségek, bankkártyás fizetés – OTP, Unicredit -, SZÉP kártyás fizetés mellett a hagyományos eltérő fizetési eszközök akár kevert használata is, gyorsan és egyszerűen!
Több esetben ehhez szükséges az engedéllyel rendelkező online egyedi engedélyű speciális pénztárgép! A QB-Hami rendszerén keresztül az étkezők számára nyugta és számla kiállítása is lehetséges. A Quadro Byte Zrt. folyamatosan megújítja az online pénztárgépre vonatkozó NAV engedélyeit. A legkorszerűbb Posiflex eszközök és Kompasz feketedobozokat alkalmazzuk, az engedélyeink alapján. Nyilván ettől függetlenül a jogszabálykövetés betartásával hagyományos kiskasszás pénztárgépek használata sem kizárt. Viszont ez estben az adatáramlás zártsága megszűnik, szükséges plusz adatrögzítésre a teljes körű elszámolás és utókalkuláció érdekében. A pénztáraknál a fizetés – köszönhetően a belépéshez használt kártya használatának – néhány másodperc alatt lezajlik.

A kártyára a dolgozók online kapcsolatban lévő feltöltő automatáknál vagy bárhonnét a QB-K@ntin webes rendelési felületen tölthetnek fel készpénzt, de a cafetéria keret is automatikusan kerülhet az egyenlegre. Természetesen igénytől és lehetőségektől függően a QB-Értékesítés pénztári funkciói is lehetővé teszik a dolgozó által meghatározott pénzösszeg feltöltését és bevételezését. A rendelkezésre álló felhasználási keretről a dolgozók a vásárlás során tájékozódhatnak.

Modern technológia gyorsítja az étkeztetési munkát

A gyors pénztári kiszolgálásban döntő szerepe van a pénztáros által használt felületnek. Az érintőképernyős adatbevitel a végletekig optimalizált programunkban, csak az adott pillanatban vásárolható ételeket és termékeket látja a kezelő. Kialakíthatók termék csoportok, amelyek gyorsítják a kiválasztást, de lehetséges olyan kedvencek összeállítása is, melyek a leggyakrabban vásárolt ételeket tartalmazzák. Az érintő képernyőn az egyes ételek és termék
Az érintő képernyőn az egyes ételek és termékek fényképe is elhelyezhető, ami szintén gyorsíthatja a kiválasztást. A termékek azonosításánál használhatnak az eladáskor vonal/datamátrix/QR kódot. A képernyőn megjelenő ételek és termékek napközben automatikusan változhatnak. Pl. az étterem a reggeliztetésről átáll az ebédeltetésre és megváltozik a termékkör.
Az étkeztetés során folyamatosan nyomon követhető az egyes termékek és ételek fogyása. A nap végén, vagy záráskor megtörténik a pénztárak elszámolása, és már többféle forgalomelemzésre is mód nyílik. Néhol az üzem területén étel-ital automaták is találhatóak. Itt lehetséges az online összekapcsolás. Feltétlenül szükséges ebben az esetben, hogy az automatáknál az étkezéshez használt azonosító kártya használatával is lehessen vásárolni.

A rendelés szabadsága

Az üzemi étkezdékben általában a dolgozók nem rendelik meg előre az étkezést, azonban igény esetén erre is biztosított a lehetőség. Az üzem területén elhelyezett érintőképernyős terminálokon egyszerűen kezelhető felületen keresztül lehetséges az egyes étkezési napokra az igényelt menü előre történő kiválasztása. A rendelés kifizetése ilyen helyeken általában utólag zajlik, készpénzben vagy bérből történő levonással stb.
Természetesen lehetséges az interneten keresztül, bárhonnét történő rendelésre is egy kifejezetten erre készített webes felületen keresztül. Az étkezési létszám automatikusan kerül tárolásra az élelmezési programban a dolgozók által megadott rendelések alapján.

A háttérben természetesen a QB-Élelem program támogatja a konyhai technológiai és gazdasági folyamatokat. A telepítéskor rendelkezésre bocsátott és folyamatosan aktualizált tálalási minták a nyersanyagtörzs és recepttörzs biztosítja a közétkeztetési rendeletek szerinti tápanyagtartalom, allergén kategóriák, változatossági mutató, sótartalom és cukortartalom értékek, ár és gazdálkodási információk szolgáltatását. A program így teszi lehetővé az étlaptervezést egyszerűen a keretek közötti értékekkel. az allergének és életkor szerinti étkeztetés által előre összeállított receptek segítenek az alapanyagok beszerzésében is, kezeli a raktározási folyamatokat, a létszám leadást, létszám gyűjtést, elkészíti a költséggazdálkodáshoz szükséges kimutatásokat és elszámolásokat. Élelmezési és informatikai támogatást nyújt a felhasználóknak a webdesk-en keresztül. A folyamatos frissítések, a felügyelet, az ISO szabvány szerinti minőségbiztosítás, a HACCP rendeleteknek megfelelő étkeztetés biztosítása a Microsoft Azure felhőn keresztül jöhet létre. Lehetőség van élelmezésvezető képzésre is. Rengeteg manuális munkát, nyilvántartást vesz le a felhasználók válláról már 30 éve.

Cégünkről

Kapcsolat

© 2023 Quadro Byte Zrt. • Minden jog fenntartva! • www.qb.hu

Adószám:13004200-2-41, Cégjegyzékszám: 0110-044902

Adatvédelmi szabályzat