Étkeztetők

Nélkülözhetetlen segítség a tervezéstől

Az étkeztetés szinte minden területén (kivéve hagyományos vendéglátó egység) ellátotti és dolgozói étkeztetés támogatását optimálisan tudják biztosítani programjaink. A QB-Élelem programmal az élelmezési egység konyhai folyamatainak támogatása, a nyersanyag-recept karbantartásától, a menütervezésen át egészen a létszám megadásig, elő és utókalkulációig és készletkarbantartásig lehetséges. Az alap modul lényegében az élelmezési üzem termelésirányítási folyamatát lefedi! (Tervezés – Beszerzés – Készletezés – Gyártás - Termék elhelyezés - Gazdasági elszámolások – Elő/ utókalkuláció) Kiegészítve a táplálkozás tudományi információk alapján az egészséges étkeztetés támogatásával.

Egészségügyi területen az ellátottak speciális diétáit is képes kezelni programunk, ehhez beépített és általunk rendszeresen karbantartott tápanyag, diéta törzs áll rendelkezésre. Szakmai adatbázisunkat folyamatosan frissítjük, nyersanyag és készétel szinten is biztosítjuk a tápanyag, allergén, só és cukor értékek kimutatását. Az étlap összeállításakor közvetlenül nyomon követhető az összes szakmai mutató (zsír, szénhidrát, só stb.), valamint az elkészítés várható és bekerülési költsége folyamatosan elérhető.

A program funkcionalitása a felhasználónak már a tervezésben is nélkülözhetetlen segítséget nyújt. Az egészségügyi ellátotti étkeztetésben általában a QB-Élelem program önmagában elegendő és a legtöbb szükséges funkciót biztosítja.
Felhasználóink közül azoknál ahol az egészségügyi ellátottak és a dolgozói létszám nem változik jelentősen, elegendő a program kiegészítő modulja QB-Osztály által biztosított létszám rögzítési lehetőségek használata.
Felhasználók működési környezetéktől függően ahol az étkezők több menüből választhatnak, illetve menüs, vagy A’la carte étkeztetés is megszokott, javasolt a QB-Értékesítés modul bevezetése. Itt gyakorta szükséges lehet helyi igényektől függően további almodulok (QB-Tálal, QB-HAMI, QB-Büfé, stb.) alkalmazására.

Megrendelés és lemondás; minél egyszerűbben

Felhasználói igénytől függően amennyiben csak menüs étkeztetésre van igény, az értékesítési programmal (QB-Értékesítés) az étkezések kifizetéséhez kapcsolódó összes funkció megoldható a megrendeléstől a különböző kifizetési lehetőségeken át a lemondások kezeléséig. Az étkezők fizethetik a megrendelésüket azonnal készpénzben, vagy készpénzmentesen.

Előfordul utólagos fizetést alkalmazó felhasználás, de a cafetéria és egyéb támogatások elszámolása is lehetséges. A kafetéria elemekhez vagy támogatásokhoz többféle keretfigyelés kapcsolódhat napit, hetit és havit lehet beállítani. A támogatási keretek felhasználásának módja, folyamata is paraméterezhető. A fel nem használt keretek tovább görgetése többféle variációban kezelhető.

A’la carte étkezések biztosításánál illetve, ha külső étkezők is igénybe vehetik az étterem szolgáltatásait, szükség lehet pénztárgép használatára. (QB-Hami)

Cégünk folyamatosan megújítja az online pénztárgépre vonatkozó NAV engedélyeit. A legkorszerűbb Posiflex eszközök és Kompasz feketedobozokat alkalmazzuk az engedélyeink alapján. Nyilván ettől függetlenül a rendeletek betartásával hagyományos kiskasszás pénztárgépek használata sem kizárt. Viszont ez estben az adatáramlás zártsága megszűnik, szükséges plusz adatrögzítésre a teljes körű elszámolás és utókalkuláció érdekében.

Több esetben az étkezők számára csak menüs étkeztetés lehetséges, a személyeket igénybevételkor vonalkódos, chip vagy RFID kártyával is lehet azonosítani.

© 2024 Quadro Byte Zrt. • Minden jog fenntartva! • www.qb.hu

Adószám:13004200-2-41, Cégjegyzékszám: 0110-044902

Adatvédelmi szabályzat