Étkezési rendszer (QB-Élelem)

Az Élelmezési rendszer megfelel a 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendeletben megfogalmazott közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásoknak

Élelmezési rendszerünk 30 éve lefedi az étkeztetést végzők napi feladatainak élelmezési és informatikai támogatását a cégünk által készített dietetikai szakmai adatbázis alapján, Microsoft Gold Partnerként. (Tervezés – Beszerzés – Készletezés – Gyártás - Termék elhelyezés - raktározás - Gazdasági elszámolások – Előkalkuláció/ utókalkuláció).
Ügyfeleink közt megtalálhatóak kormányhivatalok, közintézmények, ellátó otthonok, kórházak, iskolák, óvodák és bölcsődék, üzemi étkeztetés és étel kiszállítók. Program moduljaink együtt integrált rendszert képeznek, de speciális igények esetén különböző paraméterezés alapján eltérő működésre is alkalmasak. Központi modul minden felhasználónál a QB-Élelem. Használatához cégünk előre feltöltött alapanyag és recept törzset biztosít, tápanyagtartalommal, allergén kategóriákkal, változatossági mutatóval, és technológiai leírásokkal. Mely életkor szerinti étkezés szerint is külön választható. Az élelmezési az étlaptervezéstől a létszám gyűjtésen, létszám leadásán, kiszabások, szállítólevelek, tálalólisták lekérésén, az árurendelések rögzítésén keresztül a készlet-karbantartási funkciókig minden műveletet lefed, ami a konyha üzemeltetéséhez szükséges. Több egység, raktár önálló készletvezetése is megoldható közös nyersanyag és recept törzsekkel. QB-élelmezés segítségével a közétkeztetési rendeletnek megfelelően előállított tálalási minták figyelembe veszik az allergének kiszűrését, a megfelelő sótartalom biztosítását, a korosztályos étkeztetést, hozzájárulva az egészséges étkezéshez, mind a gyermek élelmezésnél, betegélelmezésnél, munkahelyi étkeztetésnél, szociális étkeztetésnél stb., a HACCP alapján. A telephelyek tetszőleges földrajzi távolságban lehetnek a virtualizáció segítségével, korszerű felhős Azure-s hátterünk biztosítja az adatcserét.
Az étkeztetési területen működő rendszerünk napi 300 -350 ember étkeztetése mögött üzemel!

Modulok minden igényre

QB-Élelem programhoz több kiegészítő modult is fejlesztettünk az évek során. Jellemzően kórházi étkeztetéshez vagy gyermek étkeztetéshez használják a QB-Osztály modult, ahol az egyes betegosztályok étkezési létszámainak leadását és a lemondásokat lehet intézni webes felületen keresztül.
Kifejezetten diák étkeztetéshez fejlesztettük ki QB-Suli modulunkat, mellyel webes felületen keresztül lehet megrendelni az iskolások étkezését. A rendszer papír alapon és elektronikus bizonylatolást is biztosítja. Különböző készpénzmentes elektronikus fizetés – OTP Bank, Unicredit Bank - mellett használható a készpénzfizetés, de akár az utólagos kiegyenlítés is lehetséges. Az üzemeltetéshez minden esetben biztosítunk egyedi kidolgozású webdesk-et. A folyamatos frissítések, az ISO szabványnak megfelelő minőségbiztosítás, a betanítástól a felügyeleten át azon dolgozunk, hogy a szolgáltatás egyre inkább teljes körű legyen. Kialakítását cégünk végzi a felhasználó arculata alapján. Cégünk biztosít élelmezésvezető képzést is.

Értékesítés (QB-Értékesítés)

QB-Értékesítés rendszerünkkel azonosított személyhez kötött menüs közétkeztetők étkezők rendeléseit és lemondásait lehet kezelni, de az A’la carte-os étkeztetésben is használható, akár mindkét értékesítési felület elérhető párhuzamosan. A másik központi főmodul (QB-Élelem) programtól független önálló működésre is alkalmas. Egyik almoduljával (QB-Hami) étkezők számára nyugta és számla kiállítása is lehetséges. Nyugta kiállítása esetén a jogszabálykövetés végett, NAV engedélyes online pénztárgép működtetése szükséges, mely a rendszer opcionális része. Help-desk segíti a személyeket, ha elakadnak valahol.

Üzemi étkeztetők speciális igényire is felkészítettük a programunkat. A kasszáknál nagy áteresztő képesség érhető el bakkártyás fizetési módokkal, ahol a bankterminál segítségével SZÉP kártyás fizetést is választhatnak a dolgozók, amely lényegesen csökkenti az étkezési időből a fizetésre fordított időt. Az üzemi étteremben a belépéshez használt dolgozói kártyákkal is lehetséges a fizetés. Azonosításra szolgáló kártya használatával, a készpénz használat mellőzésével biztosítható csak rövid idő alatt a dolgozók kiszolgálása. A rendszer a cafetéria, támogatási kereteket is kezeli. A személyekhez tartozó kártyákon nyilvántartott felhasználási keretet a dolgozók az étel és ital automatákban is használhatják. Rendszerünk több helyszínen online összeköttetésben áll az automatákkal. A dolgozói étkezési létszámok leadása történhet a beléptető vagy az interfésszel rendelkező munkaügyi rendszerek felől. A dolgozók a fogyasztásukat előre és utólag, esetleg bérből történő levonással is rendezhetik. A költséggazdálkodáshoz norma keretet állapítanak meg mindenki részére.

Kérjük, olvassák el az alábbi ismertetőinket, melyekből további részleteket tudhatnak meg az egyes rendszerek működéséről:
Közétkezetési terület Betegétkeztetési terület Iskolák, óvodák, bölcsődék Üzemi étkeztetés Felhő és asztali alkalmazások Üzleti ajánlataink, árajánlat

A Quadro Byte Zrt. támogatja a QB-Élelem Windows 10-en történő használatát, a következő kiadásokon: Windows 10 Pro, Windows 10 Enterprise. A QB-Pharma/QB-Élelem az aktuálisan támogatott karbantartási ágakon futtatható, beleértve a Current Branch és a Current Branch for Business ágakat, illetve a következő hosszútávú karbantartási ágakat: 1507 (RTM), 1511 (November Update), 1607 (Anniversary Update).

Cégünkről

Kapcsolat

© 2019 Quadro Byte Zrt. • Minden jog fenntartva! • www.qb.hu

Adószám:13004200-2-41, Cégjegyzékszám: 0110-044902

Adatvédelmi szabályzat