Egészségügyi étkeztetés

QB-Élelem – nélkülözhetetlen segítség már a tervezéstől

A kórházakban fordulnak elő a legbonyolultabb élelmezési szakmai kihívások, melyek megoldásában programunk hatékony segítséget tud nyújtani. A QB-Élelem program használatával a kórházak, egészségügyi étkeztetésben érintett cégek jellemzően a legtöbb felmerülő szakmai és gazdálkodási problémáikat is meg tudják oldani programunkkal.

A program egyik legfontosabb eleme a cégünk által készített dietetikai szakmai adatbázis. Cégünk ebben az adatbázisban etalon nyersanyagtörzset, több ezer előre elkészített receptúrát, diétás, vagy korosztályos receptúrát és menü változatot, valamint technológiai leírást nyújt. A programon keresztüli alkalmazásával hatékonyan támogatja a dietetikusok, étkeztetéssel foglalkozó szakemberek munkáját.
Szakmai adatbázisunkat folyamatosan karbantartjuk, nyersanyag és készétel szinten is biztosítjuk a tápanyag, allergén, só és cukor értékek kimutatását. Az étlap összeállításakor közvetlenül nyomon követhető az összes szakmai mutató (zsír, szénhidrát, só stb.). Az információira támaszkodva hatalmas segítséget nyújt, megkönnyíti az étlaptervezést, segíti az egészséges életmód elérését. Ugyanakkor az étlapok, receptek megtervezésekor, aktualizálásánál segíti a költségkeretek betartását. A zárt gazdálkodási folyamatai révén folyamatosan tudja biztosítani a tényszerű gazdálkodási adatokat. Figyelmeztet keretektől, normáktól való eltérésre.
Az ételek elkészítését követően az egyes betegosztályok rendelései alapján tálaló listák segítik a konyhai dolgozók és a nővérek munkáját. A külső telephelyekre az étel kiszállítását kísérő szállítólevél készülhet a speciális, ételre vonatkozó szabályok adataival.

Változatos lehetőségek: QB-Osztály, QB-Értékesítés

A betegosztályok egy nagyon egyszerűen kezelhető, webes felületen működő QB-Osztály nevű programmal elektronikusan is leadhatják rendeléseiket, pótrendeléseket vagy esetleges lemondásaikat is. A programot úgy készítettük el, hogy a betegosztályokon dolgozók jogosultságtól függően pár perc alatt megtanulhatják kezelését.

Felhasználói igénytől függően amennyiben szükséges a dolgozók étkeztetésének elszámolására a QB-Értékesítés program használatát javasoljuk. A program modullal étkezőnkként vagy csoportosan is leadhatóak a menüs rendelések. Az étkezők fizethetik a megrendelésüket azonnal készpénzben, vagy készpénzmentesen. Előfordul utólagos fizetést alkalmazó felhasználás, de a cafetéria és egyéb támogatások elszámolása is lehetséges. A kafetéria elemekhez vagy támogatásokhoz többféle keretfigyelés kapcsolódhat napit, hetit és havit lehet beállítani. A támogatási keretek felhasználásának módja, folyamata is paraméterezhető. A fel nem használt keretek tovább görgetése többféle variációban kezelhető.

A’la carte étkezések biztosításánál illetve, ha külső étkezők is igénybe vehetik az étterem szolgáltatásait, szükség lehet pénztárgép használatára (QB-Hami).

Cégünk folyamatosan megújítja az online pénztárgépre vonatkozó NAV engedélyeit. A legkorszerűbb Posiflex eszközök és Kompasz feketedobozokat alkalmazzuk az engedélyeink alapján. Nyilván ettől függetlenül a rendeletek betartásával hagyományos kiskasszás pénztárgépek használata sem kizárt. Viszont ez estben az adatáramlás zártsága megszűnik, szükséges plusz adatrögzítésre a teljes körű elszámolás és utókalkuláció érdekében.

Több esetben az étkezők számára csak menüs étkeztetés lehetséges, a személyeket igénybevételkor vonalkódos, chip vagy RFID kártyával is lehet azonosítani.

Cégünkről

Kapcsolat

© 2019 Quadro Byte Zrt. • Minden jog fenntartva! • www.qb.hu

Adószám:13004200-2-41, Cégjegyzékszám: 0110-044902

Adatvédelmi szabályzat