Patikai megoldásaink

QB-Pharma és QB Host rendszereink hatékony támogatást nyújtanak mind a közforgalmú gyógyszertárakban, mind az intézményi betegellátásban. A programrendszerek megalkotásakor és a folyamatos fejlesztés során az adminisztráció egyszerűsítése, a biztonság és a rugalmasság voltak a legfontosabb vezérelvek.

 

Mindemellett rendszereinkhez igyekeztünk olyan további korszerű megoldásokat fejleszteni, melyek még hatékonyabbá tudják tenni ügyfeleink munkáját.

 

Érintőképernyős betegtájékoztató

A gyógyszer értékesítés és tájékoztatás munkájának támogatására kifejlesztett érintő-képernyős információs rendszer. A betegtájékoztatás egyik hatékony eszköze

 

Beteghívó rendszer

A gyógyszertári területen elterjed beteghívó rendszerek mindegyikével illesztésre került rendszerünk. Az officinai munka közben gombnyomásra történik meg a következő beteg hívása. Prioritási sorrendek is beállíthatóak, a beteghívó beállításainak függvényében.

 

Elektronikus árcédula

Az elektronikus árcédula lényege, hogy a változó adatokat, vagyis az árat és az egységárat igény eseteként további kiegészítő információkat egy folyadékkristályos kijelzőn jeleníti meg a rendszerünk az áru mellett a polcon. A termék neve, vonalkódja és a nem változó adatok nyomtatott formában tehetjük a termékhez a polcra.  Csak a változó adatokat jelenítjük meg az elektronikus árcédulán. Az elektronikus árcédulához nem kell vezetéket kiépíteni.  Az eladótér felett elhelyezett infravörös vezérlők közlik a változó adatokat az árcímkével. 

 

Raktári robot vezérlés

A gyógyszertárak állandó raktározási gondokkal küzdenek. Kevés a hely, rendszeresen változtatni kell az egyes készítmények tárolási helyét, ami zavarokat okoz kereséskor. Természetesen az sem elhanyagolandó probléma, a betegek kiszolgálásakor mekkora távolságokat kell megtenni az expediálónak, hogy előkeresse a szükséges terméket. Frappáns válasz ezekre a problémákra a raktári robot alkalmazása. A QB-Pharma megadja a szükséges terméket, a robot pedig az expediálóhoz szállítja azt rövid időn belül.

 

Ez a berendezés pályázati támogatásokkal nem elérhetetlen. Alkalmazása nem csak megtakarításokat jelent, több idő jut a betegre,a gyógyszerész szakmai feladataira koncentrálhat. Az is fontos szempont, hogy a termékek tárolása sokkal kisebb helyen történik.