PATIKAI HÍREK

 QB hírek   |  Élelmezés hírek


E-recept beveztés

2017. november 01.   |   Hírek, aktualitások

 

 

 

Cégünk November 1.-ével közel 100%-osan bevezette a QB-Pharma rendszerünket felhasználóinknál az e-Recept kiváltásának lehetőségét.
Apróbb problémák előfordulnak még az e-személyivel történő bejelentkezésnél, de ezek nem veszélyeztetik a biztonságos beteg ellátást.
Ezúton is köszönjük felhasználóinknak az elmúlt hónapok kemény munkáját, nélkülük nem indulhatott volna ilyen zökkenőmentesen egy ilyen mértékű technikai változtatás.


Bővebben »

 

Neumann Kollokvium - 2015

2015. november 23.   |   Hírek, aktualitások

 

 

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Orvos-biológiai Szakosztálya 2015-ben immár 28. alkalommal rendezte meg kongresszusát, a Neumann Kollokviumot.
Bővebben »

 

Gyógyszerészek Országos XXV. Jubileumi Kongresszusa

2015. október 12.   |   Hírek, aktualitások

 

 

Nagy érdeklődés mellett vettünk részt 2015. október 8-11. között Siófokon a


 Gyógyszerészek Országos XXV. Jubileumi Kongresszusán!

 
Bővebben »

 

Októberben jubileumi kongresszus

2015. július 24.   |   Hírek, aktualitások

 

 

Idén ősszel október 8-11. között rendezik meg a Gyógyszerészek XXV. Országos Jubileumi Kongresszusát a megszokott helyszínen, Siófokon, a Hotel Azúrban.

Állandó résztvevőkként ebben az évben is jelen lesz cégünk az eseményen, ahol QB Pharma gyógyszertári rendszerünk harmadik generációjával várjuk a látogatókat standunkon, a Hotel Azúr főépületében.
Bővebben »

 

Gyógyszerészek XXIV. Országos Kongresszusa - Siófok

2014. október 16.   |   Hírek, aktualitások

 

 

 

Mint minden évben, idén is képviseltettük magunkat Siófokon, a Gyógyszerészek XXIV. Országos Kongresszusán.

Ezúton köszönjük már meglévő és leendő Ügyfeleinknek, hogy meglátogatták standunkat, és érdeklődve fogadták újításunkat, a "Felhőt", melyről bővebben honlapunkon olvashatnak. Örömmel vettük a nagyszámú részvételt az új "Felhő" megoldásról szóló, Sipos Géza vezérigazgató úr által tartott előadáson.


Az előadás anyaga letölthető az alábbi hivatkozáson:

http://www.qb.hu/ugyfeleinknek/esemenyek/


Bővebben »

 

Igényelhető az online gyógyszertári pénztárgépek állami támogatása!

2014. szeptember 10.   |   Hírek, aktualitások

 

 

A mai napon minden jogosult ügyfelünk részére elérhetővé tettük a Gyógyszertári Online Pénztárgépek támogatásának igényléséhez szükséges dokumentumokat.

A honlapunk zárt oldalán a jogosultak, külön egyedi azonosítóval, a világhálón bárhonnét elérhetik!

Az internetet kevésbé alkalmazók, vagy akik a patikában a napi munkavégzés közben a QB-PharmaII. programon belül szeretnék elérni egy gombnyomással, megtehetik ezt!


 


Bővebben »

 

Megbeszélés a gyógyszertári pénztárgép csere állami támogatásáról

2014. szeptember 01.   |   Hírek, aktualitások

 

 

Szeptember 1-én délelőtt a Kamara Hivatalában egyeztetésre került sor a gyógyszertári rendszergazdák és a kamara vezetői között a nemzetgazdasági miniszter 26/2014. (VIII. 29.) NGM számú rendeletével kapcsolatos teendőkről. Mint ismeretes, a rendelet lehetővé teszi, hogy a gyógyszertárak megkapják a pénztárgépek cseréjéhez járó, pénztárgépenkénti bruttó 50 eFt állami támogatást feltéve, hogy eredetileg is jogosultak lettek volna rá, a megrendelést határidőre leadták és pénztárgépeik cseréjére augusztus 31-ig sor került.

A jelenlevők megállapodtak abban, hogy a rendszergazdák szeptember 10-ig minden érintett gyógyszertár személyi jogos gyógyszerészének megküldik a tájékoztató levelet, a kérelem mintát és azokat az adatokat, dokumentumokat, amelyek a gyógyszertár támogatás-igényléséhez szükségesek. Kérjük, hogy ezek birtokában a gyógyszertárak a NAV-nak szeptember 30. előtt küldjék meg kérelmüket, a szeptember 30-i határidő ugyanis jogvesztő.

A rendszergazdák a NAV felé a rendelet által előírt adatszolgáltatást a szeptember 15-i határidőig elvégzik.

 

Budapest, 2014. szeptember 1.

 

A rendszergazdák egyetértésével: dr. Hankó Zoltán, elnök


Bővebben »

 

Megjelent a nemzetgazdasági miniszter 26/2014. (VIII. 29.) NGM rendelete az online gyógyszertári pénztárgép támogatás kifizetési feltételeinek változásáról

2014. szeptember 01.   |   Hírek, aktualitások

 

 

A rendelet alapján azok a gyógyszertárak is kérhetik az 50 000Ft-os támogatást, melyek 2013 december 31-ig megrendelték az online pénztárgépet, de a telepítésre 2014 február 28-át követően került sor. Az igénylést a gyógyszertáraknak papír alapon kell benyújtaniuk a NAV illetékes hatóságához. Az összeg utalását a NAV közvetlenül a gyógyszertárakat üzemeletető vállalkozások részére végzi az igénylés elbírálását követően.

Cégünk a támogatás igénybevételéhez szükséges eladóiadatszolgáltatás elkészítését megkezdte, és határidőre el fogja azt juttatni a NAV részére.
Bővebben »

 

Online pénztárgépekkel dolgoznak a QB-Pharma II rendszert használó gyógyszertárakban!

2014. május 27.   |   Hírek, aktualitások

 

 

Az elmúlt időszak egyik legfontosabb feladata volt cégünk számára az online pénztárgépek engedélyeztetése, beszerzése és telepítése a QB-PharmaIIgyógyszertári, valamint a QB-Élelem étkeztetési programhoz. A feladatokat sikeresen oldottuk meg, elsők közt kaptuk meg a forgalmazási engedély mindkét területre, az elmúlt év decemberében. A következő lépésben indíthattuk a megrendelést, amelyet követte a gyártás, adminisztrációs feladatokra történő felkészülés.
Bővebben »

 

Megújult a gyógyszertári terület vezetése

2014. május 10.   |   Hírek, aktualitások

 

 

2014. május 6.-tól Kiss András a gyógyszertári terület vezetője. Kiss András 2001 óta dolgozik cégünknél. Hosszabb ideje a terület üzemeltetési vezetőjeként dolgozott, így alaposan ismeri a gyógyszerészek munkáját, informatikai igényeket és a cégünkkel szembeni elvárásokat. Remélem, tapasztalataival hatékonyabbá válik munkánk és felhasználók elégedettsége növekszik. Munkatársaink sikeres kollektívaként lelkes és eredményes munkával szereznek ügyfeleinknél elismerést.

 

Sipos Géza

vezérigazgató


Bővebben »

 

NAV tájékoztató

2013. október 21.   |   Hírek, aktualitások

 

 

 

Az alábbi NAV levél igazolja a QB-PharmaII program és pénztárgép forgalmazásának jogszerűségét.


Bővebben »

 

Új eXpedy store gyógyszerkiadó automata

2013. október 01.   |   Hírek, aktualitások

 

 

Társaságunk az elsők között jelent meg a gyógyszertári rendszerek között raktári automata illesztéssel. Az országban elsőként integráltuk a világ egyik legnépszerűbb raktári automatáját a ROWA-t, mely a soproni Állomás Patikában lett beüzemelve 2008-ban.

Legújabb fejlesztésünk a magyar gyártmányú eXpedy store automata illesztése a QB-Pharma rendszerhez. Szeptemberben beüzemelésre került a székesfehérvári Öreghegyi Patikában.


Bővebben »

 

QB-Reports

2012. október 16.   |   Hírek, aktualitások

 

 

A jó gazdálkodás egyik alapfeltétele, hogy gyorsan juthassunk lényeges információhoz. Különösen nehéz ez abban az esetben, amikor a gyógyszertár tulajdonos több gyógyszertárat is irányit. A fizikai távolság miatt nehézkes az információkhoz való hozzáférés, problémákat okoz az egységek együttes teljesítményének értékelése. Ezért szükséges, hogy igénybe vegyük a technológiai fejlődés nyújtotta lehetőségeket. A szolgáltatás használatához csak egy internet kapcsolattal rendelkező számítógépre, laptopra vagy okos telefonra van szükségünk.

QB-Reports rendszerünk fontos tulajdonsága, hogy az adatok továbbra is a gyógyszertárban maradnak, azokról másolat nem készül. Ez egy rendkívül rugalmas és biztonságos megoldás. Legfontosabb előnye, hogy több gyógyszertár adatait képes összegezni, összehasonlítani.

  további részletek »


Bővebben »

 

QB-Pharma II.- és a minősített szolgáltatás

2009. október 19.   |   Hírek, aktualitások

 

 

A minőségbiztosítás és minőségfejlesztés az egészségügyben nem más, mint a betegellátás minőségének rendszeres, tervszerű kritikai értékelése, melynek célja a hibák és hiányosságok feltárása, megszüntetése. A minőségbiztosítás az értékelés egy speciális esete, mert a minőségre koncentrál úgy, hogy keresi az egyensúlyt a felhasználói elégedettség és a szakmai megfelelés között. 


 

 

 

A minőségbiztosítás lépései:
  Folyamatok tervezése és végrehajtása
  Dokumentálás,
  Ellenőrzés, visszakövethetőség

 

Ezen lépések nélkül nem megfelelő az informatika, mint ahogy a  gyógyszertár sem működik ilyen informatikai szolgáltatás nélkül optimálisan!

 

Az előadás további részét nézze meg power pointos bemutatónkon, ide kattintva.


Bővebben »

 

Gyógyszerészi konferencia Tapolcán

2009. május 08.   |   Hírek, aktualitások

 

 

A Quadro Byte Zrt. április 28. és május 1. között többnapos rendezvényt tart barlangjáról híres Tapolcán, a Hotel Pelionban. A programról: 

A résztvevőket már pénteken várják a QB munkatársai, annak érdekében, hogy a program szombaton reggel 10 órakor gördülékenyen indulhasson.

 

 

Megközelítés:

 

 

Az előadások tematikája - az előadókkal - a következő lesz:
 

2006. április 28. péntek

 

14:00–tól  20:00–ig: Érkezés regisztráció a szálloda recepcióján. (Akik már péntektől jelentkeztek szobafoglalással. A többiek másnap érkezéskor regisztrálnak.)
14:00 –tól A szállodában tartózkodás időtartama alatt – a külön megjelölt térítéses szolgáltatások nélkül – a résztvevők nyitvatartási időben használhatják az uszoda (termálvíz is), wellness, és egyéb szolgáltatásait, lehetőségeit. Az ilyen jellegű szolgáltatások 7 és 21 óra között érhetőek el.
18:00–tól  22:00–ig:  Vacsora.


 

2006. április 29. szombat 

 

 

7:00–tól  10:00–ig: Reggeli (A pénteki éjszakára befizetők részére)
10:00–tól  12:30–ig: Előadások első szakasza (Az előadásokat megtartása két projektor és a gyógyszertári informatikai háttérnek megfelelő eszközök alkalmazásával történik. Az előadásokat a külön mellékelt előadási tematikában foglaltak szerint tervezzük megvalósítani.)
10:50–tól  11:10–ig: Szünet: büfé (Üdítő, kávé, tea, aprósütemény)
12:30–tól  14:00–ig: Ebéd.
14:00–tól  16:30–ig:  Előadások második szakasza.
15:20–tól  15:40–ig:  Szünet: büfé (Üdítő, kávé, tea, aprósütemény)

 

 2006. április 29. szombat

 

16:30–tól  20:00–ig:  Pihenés, egyéb lehetőségek igénybevétele.
20:00–tól  24:00–ig:  Rendezvény. (Reményeink szerint a két évvel ezelőttihez hasonlóan jó hangulatú zártkörű rendezvény keretében kerül megvalósításra. Borkóstoló, zene, tánc, mulatság a Quadro Byte Rt. vendégeként.)

 

2006. április 30. vasárnap

 

7:00–tól  10:00–ig: Reggeli (A szombat éjszakára is befizetők részére)
10:00–tól  12:30–ig:  Záró előadások (A mellékelt tematikában foglaltak szerint tervezzük megvalósítani.)
10:50–tól  11:10–ig: Szünet: büfé (Üdítő, kávé, tea, aprósütemény)
13:00–tól  14:00–ig: Ebéd.
14:00–tól  18:00–ig:  Egyéni pihenés, egyéb lehetőségek igénybevétele.
18:00–tól  19:30–ig:  Vacsora.

 

 2006. május 1. hétfő

7:00–tól  10:00–ig:  Reggeli (A vasárnap éjszakára befizetők részére)
7:00–tól  12:00–ig:  Pihenés, egyéb szállodai lehetőségek igénybevétele.
12:00–tól:  TávozásAz étkezéseket, szállásfoglalást, többletszolgáltatást és fogyasztást mindenki egyénileg koordinálja és intézi a szállodával.

 


A rendezvény teljes programja letölthető innen.

 


Bővebben »