Betegétkeztetési terület

QB-Élelem – nélkülözhetetlen segítség a tervezésben

A kórházakban fordulnak elõ a legbonyolultabb élelmezési szakmai kihívások, melyek megoldásában programunk hatékony segítséget tud nyújtani. A  QB-Élelem program használatával a kórházak jellemzõen a legtöbb felmerülõ szakmai és gazdálkodási problémát meg tudják oldani.

 

A program egyik legfontosabb eleme a cégünk által készített dietetikai adatbázis. Cégünk ebben az adatbázisban etalon nyersanyagtörzset, több mint 600 elõre elkészített receptúrát, diétás receptúrát és menü változatokat valamint technológiai leírásokat nyújt. Ez hatékonyan támogatja a dietetikusok munkáját. Szakmai adatbázisunkat folyamatosan karbantartjuk, nyersanyag és készétel szinten is biztosítjuk a tápanyag, allergén, só és cukor értékek kimutatását. Az étlap összeállításakor közvetlenül nyomon követhetõ az összes szakmai mutató (zsír, szénhidrát, só stb.). Ez a tervezésben nélkülözhetetlen segítséget nyújt. Ugyanakkor az étlapok megtervezésekor segít a költségkeretek betartásában is, hiszen a bevételezések alapján pontosan nyilvántartja a nyersanyagok árait. Az ételek elkészítését követõen az egyes betegosztályok rendelései alapján tálaló listák segítik a konyhai dolgozók és a nõvérek munkáját is. A külsõ telephelyekre az étel kiszállítását kísérõ szállítólevél készülhet a speciális, ételre vonatkozó szabályok adataival.

 

Változatos lehetõségek: QB-Osztály, QB-Értékesítés

A betegosztályok egy nagyon egyszerûen kezelhetõ, webes felületen mûködõ QB-Osztály nevû programmal elektronikusan is leadhatják rendeléseiket, pótrendeléseket vagy esetleges lemondásaikat is. Ezt a programot úgy készítettük el, hogy a betegosztályokon dolgozók is pár perc alatt megtanulhatják kezelését.

 

Amennyiben igény van a dolgozók étkeztetésének elszámolására is, a QB-Értékesítés program használatát javasoljuk. Ezzel a programmal dolgozónként vagy csoportosan is leadhatóak a menüs rendelések. A dolgozók fizethetik a megrendelésüket azonnal készpénzben vagy utólag, de a cafetéria és egyéb támogatások elszámolása is lehetséges. A támogatásokhoz többféle keretfigyelés kapcsolódhat, napi, heti és havi keretfigyeléseket lehet beállítani. A támogatási keretek felhasználásának módja is beállítható, a fel nem használt keretek továbbgörgetése többféle variációban paraméterezhetõ.

 

A’ la carte étkezések biztosítására is lehetõség van, illetve ha külsõ látogatók is igénybe vehetik az étterem szolgáltatásait, a nyugtaadási kötelezettség pénztárgép használatával teljesíthetõ. Cégünk A038 számú NAV engedéllyel rendelkezõ saját fejlesztésû online pénztárgépet ajánlja erre a feladatra. Abban az esetben, ha a dolgozók számára csak menüs étkeztetés lehetséges, a dolgozókat vonalkódos, chip vagy RFID kártyával is lehet azonosítani az étkezés igénybevételekor. 

Quadro Byte Zrt Adatvédelmi szabályzata